Voedselintoleranties testen

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen één of meerdere voedselintoleranties heeft. Als je kind op school moet trakteren, moet je al rekening houden met glutenvrij, lactosevrij en suikervrije traktaties. Die mag dit niet eten en die kan daar niet tegen. Het lijkt wel of niemand meer “gewoon” kan eten. 

In ons land hebben wij de luxe dat er meer dan voldoende voedsel voorhanden is.

We kunnen ons allerlei soorten voedsel permitteren en genieten er dan ook van. Dat is een van de mooie dingen van het leven. Toch is het helaas zo dat veel mensen voedselintoleranties hebben, maar dit zelf niet beseffen of weten. Ze hebben bijvoorbeeld ’s avonds een opgeblazen gevoel maar zijn er inmiddels aan gewend of wijten het aan het ouder worden in het algemeen. Sommige mensen eten bepaalde voedingswaren niet omdat ze al weten dat ze er niet tegen kunnen. Kortom: voedselintoleranties zorgen ervoor dat mensen last krijgen van bepaald voedsel waar anderen prima tegen kunnen.

Dit uit zich dan vaak in maag- en darmproblemen. Als deze problemen aanhouden, kunnen hier nare consequenties aan vast zitten. Daarom is het het beste om een en ander even te laten controleren, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Ik gebruik een bio-tensor om precies vast te stellen of je voedselintolerantie(s) hebt en zo ja welke dan precies. Niet ieder mens reageert hetzelfde op bepaalde voedingsstoffen. Iedereen is uniek en ons maag- en darmstelsel dus ook.

Als je denkt dat je mogelijk intolerant bent voor bepaalde stoffen/producten of etenswaren, schrijf ze dan even op of onthoud ze, dan kan ik ze voor je checken. Je kunt er dan met je voeding rekening mee houden. Als je intolerant blijkt te zijn en je dieet voor een bepaalde tijd aanpast, zul je merken dat je je een stuk fitter voelt. Je lichaam wordt sterker en je intoleranties kunnen na verloop van tijd zelfs helemaal weggaan.

Nog even dit: ik kan je een heel eind op weg helpen met het opsporen van voedselintoleranties, maar als je aanhoudende klachten hebt, adviseer ik je toch om een arts te raadplegen.

 

Copyright Kemperman Coaching 2019 - 2022    |   Disclaimer
Design & development by: Timeless Design